Pagina's

Mijn magzmaker > Beheer > Edities > Pagina

Binnen een nieuwe of een bestaande editie kun je pagina's toevoegen. Dit kun je op verschillende manieren doen:

• Gebruik de standaard meegeleverde templates
  • Gebruik de custom voor jou gemaakte templates
  • Je begint helemaal blanco met een lege pagina

Ben je tevreden over een pagina's die je hebt gemaakt en wil je die hergebruiken?

• Dan kun je binnen dezelfde editie een kopie maken van de pagina
  • Als je de pagina vaker wilt hergebruiken, ook in andere edities, dan kun je de pagina opslaan als een template.
Lego blokjes

Een nieuwe pagina maken

Een nieuwe pagina kun je toevoegen vanuit het editie-overzicht

• Klik op de editie waarin je pagina's wilt toevoegen
  • Klik bovenaan op "+ Nieuwe pagina maken"
  • In het volgende venster kun je kiezen tussen MIJN TEMPLATES en een BLANCO TEMPLATE
  • Wanneer je een template wilt gebruiken kies je een van de templates uit het overzicht
  • In het volgende venster geef je de pagina een naam (Titel)
  • Na opslaan wordt de nieuwe pagina geopend in bewerk-modus
Nieuwe pagina maken

Tijdens het bewerken van een pagina kun je ook direct een nieuwe pagina aanmaken. Via de paarse balk bovenin klik je op Nieuwe pagina +
Een nieuwe pagina wordt altijd na de laatste pagina ingevoegd, in het pagina-overzicht onder Editie bewerken kun je de pagina's in de juiste volgorde slepen door ze op te pakken bij het kruis   aan de linkerkant.

Na het aanmaken van een nieuwe pagina open je de PAGINA-INSTELLINGEN via de paarse balk bovenin en voeg je een Paginathumb toe (deze wordt weergegeven in het overlay menu dat je op de pagina kunt openen via  ) en je kunt optioneel een korte beschrijving toevoegen in het veld Subtitel.
Lees hierover meer op deze pagina onder de kop Instellingen

Pagina kopiëren

Wanneer je een pagina's hebt gemaakt waarvan je dezelfde opzet nog een keer wilt gebruiken dan kun je binnen dezelfde editie een kopie maken van de pagina. De kopie kun je weer aanpassen.

• Klik in de paarse balk bovenin op PAGINA OPTIES
  • Kies kopiëren
Pagina opties - Kopiëren

Template maken

Als je tevreden bent over een pagina en je wilt de pagina vaker hergebruiken, ook in andere edities, dan kun je de pagina opslaan als een template.

• Klik in de paarse balk bovenin op PAGINA OPTIES
  • Kies Template maken
  • De template wordt opgeslagen, je kunt alle templates bekijken of verwijderen via Mijn Magzmaker > Beheer > Templates beheren
Pagina opties - template maken

Pagina-instellingen

Je kunt de pagina-instellingen op twee manieren openen

1. Vanuit het overzicht van je pagina's op de pagina Editie bewerken (Beheer>Edities>Selecteer een editie>pagina-overzicht) > Klik op de paarse knop rechts van de pagina.
  2. Vanuit een pagina zelf door in de paarse balk bovenin te klikken op PAGINA-INSTELLINGEN.
Instellingen voor url en menu

In de pagina-instellingen kun je aanpassingen doen aan de weergave van de pagina en aan de instellingen voor de weergaven in de menu-overlay dat je op de pagina opent met het icon  .

• De titel van de pagina aanpassen; de titel is zichtbaar in de url en wordt gebruikt in het overlaymenu
  • Een subtitel toevoegen of aanpassen; een subtitel wordt getoond in het overlaymenu. Het veld is optioneel, je kunt het ook leeg laten.
  • De mimiatuur van pagina instellen; deze afbeelding wordt getoond in de menu-overlay, de miniatuur van de eerste pagina wordt ook getoond in de kiosk als je hebt aangegeven dat de editie in de kiosk getoond mag worden.
    Klik op de paarse knop "Media toevoegen", of klik eerst op verwijderen om een bestaande miniatuur te vervangen. De media manager wordt nu geopend. Kies een bestaande foto of upload eigen beeld via "bestand kiezen" bovenaan.
    Meer informatie over de media manager en het uploaden van foto's lees je hier
  • Meta-beschrijving; een korte beschrijving van de pagina (ongeveer 155 tekens), dit wordt gebruikt door zoekmachines en getoond in de zoekresultaten. Hiermee verbeter je de zoekresultaten van de pagina.
  • Url aanpassen; paginanaam en url zijn aan elkaar gekoppeld. Bij wijzigen van de paginanaam wijzigt automatisch ook de url. Wanneer je een andere paginanaam wilt als de url dan kun je de koppeling verbreken door de checkbox 'Genereer automatische URL-alias', onderaan de pagina-instellingen uit te vinken.

Let op: Als je de
    editienaam wijzigt nadat je de checkbox 'Automatisch URL-alias genereren' hebt uitgeschakeld, moet je de editienaam in de URL van deze pagina handmatig aanpassen.
    Pagina instellingen - url wijzigen

Instellingen voor achtergrondkleur en -beeld

In de pagina-instellingen kun je de achtergrondafbeelding, -video en/of -kleur van de pagina toevoegen of wijzigen.

• Een achtergrondkleur; klik in het veld met het kleurnummer (bijv #fff333), de colorpicker wordt geopend en je kunt een nieuwe kleur aanwijzen, het nieuwe kleurnummer wordt in het veld geplaatst. Als je beschikt over de juiste kleuren in hexadeciamalen dan kun je ook direct het nummer in het veld plakken.
    • Een achtergrondafbeelding invoegen, wijzigen of verwijderen;
      Klik op de paarse knop "Media toevoegen" of eerst op Verwijderen als je een afbeelding wilt vervangen.

De media manager wordt nu geopend. Kies een bestaande foto of upload eigen beeld via "bestand kiezen" bovenaan.
      Meer informatie over de media manager en het uploaden van foto's lees je hier
      Je kunt de achtergrondafbeelding een zoom effect meegeven.

Via de instellingen kan de afmeting, positie en weergave op mobiel scherm van de achtergrondafbeelding worden ingesteld. Er staan standaardwaarden ingesteld, deze zijn meestal goed. Wil je ze toch aanpassen om de weergave voor jouw afbeelding te optimaliseren lees dan meer over de instellingen op de pagina over Achtergronden
    • Een achtergrond video; voeg een mp4 bestand (van max. 64Mb) toe als achtergrondvideo. de achtergrondvideo is voor sfeer, er wordt geen geluid afgespeeld.
      Voor een informatieve video met geluid kun je beter een content-blok Video op de pagina toevoegen. Hiervoor kun je zowel een mp4 bestand als een Youtube link gebruiken. Lees hier meer over het content-blok video.