Tips

We delen graag onze kennis met je zodat je nog meer uit Magzmaker kunt halen om je magazine optimaal te maken.

We zullen regelmatig tips aanvullen en vragen van klanten die we veel horen toevoegen.

Potloden

Tips

• Eigen (sub)domeinnaam: Je kunt ervoor kiezen om jouwnaam.magazine.magzmaker.com te laten verwijzen naar een eigen domeinnaam of een subdomein. Meer informatie

• Gebruik bij voorkeur een achtergrond afbeelding van 1920x1280 (3:2 verhouding) pixels of groter: Dan zal de beeldvullende achtergrond het meest scherp worden getoond. Kleiner beeld zal anders op desktop worden opgerekt en maakt de achtergrond onscherper.
    Op desktop wordt in veel beeldschermen maximaal 1920x1080 (16:9 verhouding) getoond. Het onderste deel valt daardoor buiten beeld, houdt daar rekening mee met het kiezen van de foto. Toch is het wel goed om een hogere foto (3:2 verhouding) te gebruiken omdat dit deel op sommige schermen met iets andere schermverhouding wel zichtbaar is en je anders een lege ruimte ziet.
    Meer over instellingen voor de achtergrond

• Beeldmateriaal nodig?: Een paar suggesties van sites voor gratis stock-beeld en -video. Voor nog veel meer (gratis) stock-sites? Lees dit blog op magzmaker.com

• Video converteren: Online zijn tools te vinden om een mp4-bestand te verkleinen of te converteren van een ander bestandsformaat naar een mp4-bestand. Bijv:

Veel gestelde vragen

• Waar vind ik de url van de pagina of editie?
    Pagina en editie: Klik bovenaan je pagina in de paarse balk op Voorbeeld. De de url die je nu in de balk ziet is de url van de pagina. Deze kun je bijv. gebruiken om door te sturen: magazinenaam.nl/editienaam/paginanaam.
    Als je iemand de link van de editie wilt sturen ga je naar de eerste pagina van de editie en kopieert de url zoals hierboven beschreven. De url van de editie is eigenlijk de url van de eerste pagina.
    Hoofddomein: Je kunt ook alleen de url gebruiken van het hoofddomein (magazinenaam.nl), dit opent het overzicht van alle edities (Kiosk) en vandaaruit kan een gebruiker doorklikken naar een van de edities.

• Ik kan een gekloond blok niet bewerken
    Sla na het klonen van een blok de pagina eerst op (bovenaan de pagina klik je op de knop Opslaan en verder bewerken) en ga dan verder met bewerken van het gekloonde content-blok.

• Hoe maak je aan een knop of tekstje een link naar een lager deel van de pagina?
    Dit is een link naar een anker. Elk contentblok heeft een veld Anker, vul hier een (unieke) naam in bijv leesmeer1. Aan de knop of stukje tekst maak je nu de link #leesmeer1. Dus de naam van het anker met een # ervoor

• Hoe pas je de afmeting van een afbeelding aan?
    Een afbeelding in een bepaade afmeting op een bepaalde positie op de pagina plaatsen kun je op verschillende manieren doen.
    1. Met een sectie met meerdere kolommen; je plaatst de afbeelding in een van de kolommen. De breedte van de kolom beperkt dan de afmeting van de afbeelding. Een simpele manier maar je bent wel gebonden aan de afmeting van de kolommen.
    2. Met een afbeelding in een sectie met 1 kolom. Stel de ruimte in links en rechts van de afbeelding (linker- en rechter-marge) in de instellingen van het afbeelding-blok. In beide velden hetzelfde percentage ingevuld zal de afbeelding centreren. Links en rechts verschillende percentages zal de afbeelding meer naar links of rechts positioneren.
    3. Door de breedte van het afbeeldingblok in te vullen. In de instellingen van het afbeelding-blok vul je in het veld breedte (hoogte laat je leeg) een percentage of het aantal pixels. De afbeelding wordt altijd gecentreerd tenzij je ook de marges invult.

Optie 2 is in veel gevallen het meest nauwkeurig en felxibel.

• Wat is beter pixels of procenten?
    Pixels zijn een vaste maat en zullen op groter of kleiner scherm even groot blijven. Percentage is een percentage van het scherm; 50% is het halve scherm zowel op groot als kleiner scherm, afbeelding of margin in percentage schaalt dus mee met de beeldscherm-afmeting. Percentage werkt in veel gevallen het beste.
    Meer informatie

• Kan ik in Magzmaker bekijken hoe mijn pagina er uit ziet op een mobiele telefoon?
    In Magzmaker zelf zit daarvoor geen functionaliteit, maar je kunt je browser gebruiken om een mobiele weergave te simuleren.
    Handig om naast je werkscherm nog een los browserscherm te openen die je op mobiel formaat zet. Zo kun je in de browser met je werkscherm aanpassingen doen, opslaan en daarna in het losse scherm ernaast het resultaat bekijken.
    Hoe je de verschillende browsers op mobiele weergave (of andere schermverhoudingen) kunt instellen lees je hier.

Blogs

Maximaliseer je lezersaantallen door een optimale distributie

Om je online magazine tot een succes te maken, is het essentieel dat het aansluit bij de behoeften van je lezers. Maar voordat je ze kunt bereiken, moet je eerst de juiste distributiestrategie bepalen. Dit omvat het kiezen van de juiste kanalen, het timen van je berichten en het zorgen voor cohesie tussen die kanalen.

Lees het blog

De 15 beste stockfoto sites voor online magazines

Mensen zijn visueel ingesteld. Een plaatje zegt ons vaak veel meer dan een lap tekst. Als de lezers van je online publicaties een mooie en relevante foto zien, zijn ze sneller geneigd je verhaal te lezen en blijft de boodschap van je e-Zine beter hangen. En het hóeft je gelukkig geen geld te kosten. Op internet zijn talloze gratis afbeeldingen te vinden die je in je online magazines kunt gebruiken.

Lees het blog

camera

Support

Kom je er niet uit en wil je ons een vraag stellen, maak dan een ticket aan en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Ticket aanmaken